FTP/SFTP-inställningar

Om du har en vKube-tjänst och lagt upp en sftpanvändare skall du ansluta till sftp.se.vkube.cloud och använda port 2222

Annars läs mer här nedan:

När du ska ladda upp filer till din webbplats (speciellt första gången) så använder du FTP. Det finns ett antal olika FTP-klienter, som kan ha lite olika utseende och inställningar.

FTP-inställningar mot Vildmarksdata

1. Protokoll och kryptering: FTP eller så väljer du FTPS med explicit kryptering
  2. Värdnamn/server: IP-adressen för din webbplats. Om du har DNS-zonen hos oss så kan du normalt även använda ftp.mydomain.something
  3. Portnr: 21
  4. Användarnamn/user: FTP-användarnamnet
  5. Lösenord: FTP-användarens lösenord
  6. Klienten ska vara inställd på "passivt läge"
  7. Anslut mot mindomän.se (allt inte "mindomän.se" utan det domännamn som sidan använder)

• ftp, sftp