2FA (2-factor autentication) för e-post

Numera kan alla våra kunder aktivera 2fa, eller två-faktor autentisering i sin webmail för extra säkerhet. Det är en funktion som finns latent i systemet och alla konton kan aktivera denna funktionen. Det finns dock en viktig sak att ha i åtanke när eller om du gör detta.

Konton som har aktiverat 2fa kan du inte ansluta med en IMAP-klient till. Då kommer du få ett felmeddelande. Så vet du med dig att du bara kommer att köra webbmail så är det inga problem. Vet du att du ska köra imap via mobil eller annan enhet så ska du inte aktivera 2fa.

• 2fa, two-factor autentication, webmail