Under förutsättning att du skickar mail med vår utgående server mail.vildmarksdata.net så ligger gränsen på hur stora mail du kan skicka och ta emot på 512 MB. Dock kan det finnas begränsningar i din mailklient och mottagarens konto. I Outlook 2007 finns det exempelvis en begränsning på filer som är över 20 MB. Denna begränsning gäller oavsett om du lägger en stor bifogad fil eller flera bifogade filer vars totala storlek är större än 20 MB. Det finns flera grunder till att finna en annan lösning än att skicka stora filer med epost.
  • Meddelandet kan orsaka att DIN/MOTTAGARNAS brevlådor överskrider lagringskvoten. Om detta sker får ni som kund hos Vildmarksdata ett varsel via mail, var vi upplyser att ni överskridit lagringskvoten och att det kostar extra per GB om detta fortsätter. Ditt diskutrymme tar alltså inte slut men du betalar för det extra du använder. Andra webbhotell kan förhindra mottagaren att ta emot fler meddelanden. Var uppmärksam på att varje meddelande som du skickar sparas i mappen Skickat.
  • Bifogade filers storlek ökar. När en fil bifogas i ett meddelande måste den kodas. Kodningsprocessen gör att bifogade filer blir 1,37 gånger större än de är på datorn. Om du till exempel vill skicka en fil på 5 MB blir den bifogade filens storlek 6,85 MB.
Det finns flera sätt att dela stora filer och samarbeta med andra utan att skicka bifogade filer, några exempel:
  • Dropbox
  • Delade nätverksplatser
  • Webbplatser för fotodelning
  • Webbplatser för videodelning
  • Microsoft SharePoint Server-bibliotek