En MX-pekare är en DNS-post som visar var mail för en domän skall skickas. Det kan finnas en eller flera MX-pekare på en domän. Om du har epostkonton på en domän, men ingen MX-pekare så vet inte mailservrarna var epostmeddelanden ska skickas.

Den kan se ut så här:
@ MX 5 mta1.vaiadigital.net.
@ = hela domänen
MX = Mail eXchanger
5 = mailserverprioritet, används ibland om du har flera mx-pekare, lägre siffra = högre prio!
mta1.vaiadigital.net = maskinen som tar hand om domänens e-post

För er som har eposten hos oss så ska ni ha två MX-pekare med samma priorietet, men olika data:
mta1.vaiadigital.net
mta2.vaiadigital.net
båda med prio = 5