Vad är en auktoriseringskod och var hittar jag den

För att kunna flytta en domän till en ny registrar så behöver man en auktoriseringskod (kallas även EPP-kod).
Den hämtas ut via (gamla) registraren och anges/överlämnas till nya registraren för att transfer av domänen ska kunna ske.

Flytta en domän till Vildmarksdata
När du beställer ett webbhotellspaket eller väljer att flytta en domän hit så klistrar du in koden i fältet EPP Kod som finns på beställningsformuläret.

Flytta en domän från Vildmarksdata

Om du av någon anledning vill flytta din domän från oss så hittar du koden så här:

1. Logga in i kundzonen och gå till: Domäner - Mina domäner
  2. Klicka på raden för den domän du vill hämta kod
  3. Välj sen Hämta auktoriseringskod i vänstermenyn

Koden genereras automatiskt och består av ett antal tecken, kan vara bokstäver, siffror och specialtecken.
Kopiera koden och ge till nya registraren.