När du ska ladda upp filer till din webbplats (speciellt första gången) så använder du FTP. Det finns ett antal olika FTP-klienter, som kan ha lite olika utseende och inställningar.
I Kontrollpanelen hittar du alla uppgifter. Du kan köra "vanlig" FTP eller FTPS (krypterat) med explicit kryptering, allt via port 21 Klienten ska vara inställd på "passivt läge".