När du ska ladda upp filer till din webbplats (speciellt första gången) så använder du FTP. Det finns ett antal olika FTP-klienter, som kan ha lite olika utseende och inställningar.

FTP-inställningar mot Vildmarksdata
  1. Protokoll och kryptering: FTP eller så väljer du FTPS med explicit kryptering
  2. Värdnamn/server: IP-adressen för din webbplats. Om du har DNS-zonen hos oss så kan du normalt även använda ftp.mydomain.something
  3. Portnr: 21
  4. Användarnamn/user: FTP-användarnamnet
  5. Lösenord: FTP-användarens lösenord
  6. Klienten ska vara inställd på "passivt läge"

Hur du hittar dina FTP-uppgifter
  1. Logga in i kundzonen
  2. Leta rätt på den tjänst där din webb ligger och klicka på den raden
  3. Till vänster visas en meny, välj Abonnemangsspecifikation (som ligger nästan högst upp)
  4. Nu ska du bli automatiskt inloggad i paketets kontrollpanel, och komma in till din Hosting Space Summary Information
  5. Skrolla ned en bit till FTP-uppgifterna, där hittar du bla serverns IP.
  6. Du kan inte se FTP-användarens lösenord, om du inte vet det så expanderar du menyn under Web och väljer FTP Accounts. Klicka på FTP-kontot för att ange nytt lösenord, eller på Add-knappen för att skapa en ny FTP-användare

OBS - om du har ett paket av typen WPEMANAGED eller ett som heter något med myWP så hittar du uppgifterna så här: klicka här för WPEngine-instruktioner
  • 1 Bu dökümanı faydalı bulan kullanıcılar: