1. Logga in på kundzonen (https://kundzon.vildmarksdata.se) och navigera sen till Tjänster–>Mina tjänster och klicka på raden för den tjänst det gäller. Nu ser du en Kontrollpanelsmeny till vänster, välj E-post-konton så kommer du direkt till den sidan i Kontrollpanelen. OBS - om du "fastnar" på inloggningssidan så stäng den fliken och försök igen (bugg som vi undersöker)
  2. Det går också att logga in direkt på https://kontrollpanel.vildmarksdata.se om du har de inloggningsuppgifterna tillgängliga.

Inne i kontrollpanelen
Om du loggar in direkt i kontrollpanelen eller har valt att gå till startsidan där:
Gå in under POP/IMAP Email och välj Accounts för att lägga till, ta bort eller ändra epostkonton, Mail Aliases för att hantera alias (dvs andra namn på samma konto) och Domains för de domäner där du har mail.

Hur du skapar ett nytt e-postkonto

1. Klicka på knappen ADD
  2. Vid fältet e-mailadress, skriv in det som ska va före @ tex om du skapar en adress som heter test@mindomain.com så ska du skriva test här.
  3. I rullgarndinen under där det står <select domain>, välj domänen du vill koppla till e-postadressen
  4. Ange ditt lösenord. Det måste vara minst åtta tecken, får inte innehålla åäö eller mellanslag och får inte innehålla en del av din e-postadress.
  5. Ange lösenordet igen! Se även till att komma ihåg detta eller spara det någonstans då du behöver detta då du ska logga in på din nya e-postadress.
  6. Ange utrymmet för kontot, företagspaketet kan skapa 8000 MB stora konton och privatpaketet 2000 MB stora konton. Behöver du större konton än så föreslår vi att du går över till office 365. Kontakta oss i så fall kan vi fixa det.
  7. Låt Account type vara POP/IMAP och state= Enabled
  8. Skriv in namnet på e-postkontots ägare under Full name
  9. Tryck spara
  10. Nu är kontot skapat och du kan på en gång maila till det samt logga in på det.

Har du glömt lösenordet eller behöver byta ut det - Redigera e-postkonto

1. Klicka på ett befintligt konto i kontrollpanelen
  2. Redigera t.ex lösenordet
  3. Spara

Om du nyss ha flyttat en domän till vildmarksdata kan du under domains lägga till nya e-postdomäner, för att spara och sedan lägga till e-postkonton på den nya domänen.

Från juni 2017 är det inte längre möjligt att se befintliga lösenord, bara att sätta nya.

Om du nyss ha flyttat en domän till vildmarksdata kan du under domains lägga till nya e-postdomäner, för att spara och sedan lägga till e-postkonton på den nya domänen.