Vi har guider för hur man gör för att lägga till epost-konto i de vanligaste klienterna, om din version inte finns i listan så kan du ändå titta på den som är mest lik din version eftersom det ofta ser ut ungefär likadant.

Epostklienter i datorn

Inställningar i mobiltelefoner Om du har problem med e-post kan bero på väldigt många saker. Det är viktigt att undersöka om du använder rätt servrar, normalt ska du skicka och ta emot mail med servern mail.vildmarksdata.net Använd dig då av rätt användarnamn (hela epostadressen) och lösenord som du fått av oss.

Vad innebär POP och IMAP?
POP = enheten (oftast dator) hämtar mailet från mailservern till datorn, dvs det tas bort på mailservern och lagras bara på datorn
IMAP = enheten (dator, mobil, surfplatta etc) synkar det som ligger på mailservern, dvs det som finns på servern visas på enheten. Tar du bort ett mail via telefonen så tas det bort på servern och visas inte heller på andra enheter som kör IMAP.

Undvik att blanda POP- och IMAP-anslutningar för samma mailkonto då det kan göra att synkning/läsning hänger sig och mailen slutar fungera
POP är bra om man har ett mailkonto med begränsat utrymme, vilket ett fåtal av våra kunder har
IMAP är bra om man vill se samma mail på flera enheter, men då är det bra att komma ihåg att själv rensa kontot och även att tömma papperskorgen