Statistik för min webbplats

Det finns många olika sätt att samla in statistik över webbplatsen, tex antal besökare och en massa annat.
För våra guld/silverpaket så kan man koppla in ett verktyg som heter SmarterStats:
  1. Logga in till kontrollpanelen för ditt guld/silverpaket
  2. Klicka på Advanced Web Statistics
  3. Om du redan har ett statistikkonto kopplat till webbplatsen så visas det i listan och du kan klicka på View Statistics

Gör så här för att aktivera statistik:

1. Gör steg 1-2 enligt ovan
  2. Välj vilken webbplats som det ska aktiveras på
  3. Låt id vara <pending>
  4. Välj ett "lämpligt" användarnamn och lösenord, är det upptaget kommer du att få felmeddelande
  5. Klicka på Add Site

SmarterStats presenterar statistik baserat på vad som finns i loggfilerna och kan alltså presentera så långt tillbaka som det finns loggfiler. Om du inte ser någon statistik efter några timmar så kontakta oss på support@vildmarksdata.se så undersöker vi vad det beror på.

För många webbsystem så kan man installera tillägg för att få statistik, tex för Google Analytics där man via sitt konto hos Google får ett unikt ID som man sen anger i tillägget.