Hur lägger man upp en domän som epostdomän-alias

Om man har ett domännamn där man vill ha epostkonton, men slippa "extra" konton så kan man lägga upp hela domänen som ett domänalias för en annan domän (där man har epostkonton). Det innebär att alla mail som skickas till den domänen landar i stället på det epostkonto med "samma namn".

Exempel: på domänen litetexempel.se så finns epostkontona info och sales, domänen annatexempel.se är domänalias för litetexempel.se --> alla mail till info@annatexempel.se och sales@annatexempel.se kommer in till inboxen för kontona på litetexempel.se-domänen och man kan välja att skicka från vilken av domänerna man vill

1. Lägg till domänen om den inte redan finns i kontrollpanelen
  2. Gå in på under Mail --> Domains på mail-domänen som är den-riktiga-domänen
  3. Klicka på Add Pointer
  4. Välj den domän som ska vara domänalias för huvuddomänen
  5. Klicka på Add