Nya kundzonen och ny kontrollpanel - vad är vad?

Under våren 2015 har vi flyttat över kunder och webbplatser/tjänster/konton till vår nya kundzon och kontrollpanel. Men vad är vad och när ska jag logga in på vilket ställe???

Kundzon

Här finns den: https://kundzon.vildmarksdata.sePå denna sida administrerar du det mesta på webbplats såsom alla tjänster (ändra och beställa nya), domänerna (hantera befintliga, registrera nya, flytta...), titta på fakturor och offerter, se och skapa supportärenden mm.

Tjänster

Under Mina Tjänster ser du en lista på de tjänster som finns kopplat till din webbplats/konto, du ser pris, avtalsperiod och nästa förfallodatum. Välj Se detaljerför att komma titta på eller ändra DNS, epostkonton, FTP, webbplatser etc.
Här kan du även klicka dig vidare till Kontrollpanelen, klicka tex E-postkonton i menyn till vänster. Kontrollpanelen öppnas i en ny flik. Obs!Ibland öppnas inte kontrollpanelen direkt utan du möts av ett inloggningsformulär, stäng i så fall fliken och klicka en gång till.

Domäner

Under Mina Domäner hanterar du det mesta, klicka på Hantera domän till höger för att komma till sidan där du ser datum, administrerar förnyelse, byter namnservrar, ändrar kontaktinformation mm. Har du flera domäner som ska ändras likadant så markerar du dem och klickar sedan på den blå knappen med valda och väljer ur dropdownmenyn vad som ska ändras.

Kontrollpanel

Här finns den: https://kontrollpanel.vildmarksdata.se Hit går du för mer avancerade saker, som att skapa MySQL-databas, installera app (tex Wordpress) mm. Vi rekommenderar dock att alltid gå via kundzonen.

Hjälpte svaret dig?

 Skriv ut denna artikeln

Läs även

Ändra startmapp för ftp-konto

På FTP-konton kan man ändra vilken mapp som den användaren ska komma till vid inloggning. Logga...

Betala med kort

Om du vill betala en faktura omedelbart, via kort gör du så här: Logga in i kundzonen Klicka på...

Jag har glömt lösenordet till kundzonen

Hur gör jag när jag glömt mitt lösenord till kundzonen? Gå till den här sidan för att...

Ändra uppgifter, eller lägga in avvikande fakturaadress eller en till kontakt

Inloggad i kundzonen så klickar man på "Hej kontaktnamn"-knappen uppe till höger, och väljer...

Ändra fakturasätt/betalningsmetod

Allmänt om fakturorFrån 2015-07-01 så skickas alla fakturor via epost till den epostadress som...