Nya kundzonen och ny kontrollpanel - vad är vad?

Under våren 2015 har vi flyttat över kunder och webbplatser/tjänster/konton till vår nya kundzon och kontrollpanel. Men vad är vad och när ska jag logga in på vilket ställe???

Kundzon

Här finns den: https://kundzon.vildmarksdata.sePå denna sida administrerar du det mesta på webbplats såsom alla tjänster (ändra och beställa nya), domänerna (hantera befintliga, registrera nya, flytta...), titta på fakturor och offerter, se och skapa supportärenden mm.

Tjänster

Under Mina Tjänster ser du en lista på de tjänster som finns kopplat till din webbplats/konto, du ser pris, avtalsperiod och nästa förfallodatum. Välj Se detaljerför att komma titta på eller ändra DNS, epostkonton, FTP, webbplatser etc.
Här kan du även klicka dig vidare till Kontrollpanelen, klicka tex E-postkonton i menyn till vänster. Kontrollpanelen öppnas i en ny flik. Obs!Ibland öppnas inte kontrollpanelen direkt utan du möts av ett inloggningsformulär, stäng i så fall fliken och klicka en gång till.

Domäner

Under Mina Domäner hanterar du det mesta, klicka på Hantera domän till höger för att komma till sidan där du ser datum, administrerar förnyelse, byter namnservrar, ändrar kontaktinformation mm. Har du flera domäner som ska ändras likadant så markerar du dem och klickar sedan på den blå knappen med valda och väljer ur dropdownmenyn vad som ska ändras.

Kontrollpanel

Här finns den: https://kontrollpanel.vildmarksdata.se Hit går du för mer avancerade saker, som att skapa MySQL-databas, installera app (tex Wordpress) mm. Vi rekommenderar dock att alltid gå via kundzonen.

Hjälpte svaret dig?

 Skriv ut denna artikeln

Läs även

Hur mycket utrymme och bandbredd används?

Börja med att logga in i kundzonen, kundzon.vildmarksdata.seStrax under raden med "Välkommen...

Återställa lösenord på storage-konto för en användare

Varje användare som har en inloggning till ett storage-konto (lagringslösning) kan själv...

Registrera sig som kund

Oftast registrerar man sig som kund i samband med första beställningen, men ibland kan behöva bli...

Varför har innehållet i fakturan ändrats sedan förra gången?

Vi har inga begränsningar i vårt webbhotell när det gäller utrymme, bandbredd eller dylikt. Du...

Jag har glömt lösenordet till kundzonen

Hur gör jag när jag glömt mitt lösenord till kundzonen? Gå till den här sidan för att...