Ibland kan man vilja göra en överlåtelse av sin .se domän. Anledningarna kan vara många. t.ex företagskonkurser, företagsförsäljningar eller annat. Då har du här möjlighet att överlåta din domän till en annan fysisk eller juridisk person.

Hur går man tillväga?

För att genomföra ett ägarbyte genom oss av en .se domän krävs det först och främst att vi är registrar för domänen som ska byta ägare. Är du osäker och vill veta om Vildmarksdata är din registrar kan du genom att surfa till .SE ta reda på det, gör så här:

1. Surfa till www.iis.se
  2. Ange ditt domännamn i sökrutan
  3. Kolla längst ner på ditt sökresultat under rubriken Registrar. Om det står Vildmarksdata där kan du fortsätta guiden. Om du har en annan registrar måste du byta registrar innan vi kan hjälpa dig med överlåtelsen.

Ok, Vildmarksdata är min registrar – vad gör jag nu?

Då fortsätter vi förfarandet med att fylla i en vanlig hederlig blankett.

1. Ladda ner och fyll i överlåtelseblanketten. Observera att det är avlämnande innehavare som ska fylla i blanketten
  2. Mottagande eller den nya innehavaren ansöker om domänen på genom vårt beställningsformulär.

Ni behöver inte skriva in någon authkod, men måste ange något (bara å hitta på) i den rutan. Det som är viktigt är att vi får de nya kunduppgifterna ifyllda och att ett konto skapas för den ”nya” kunden. Den nya kunden behöver inte köpa några extra tjänster.

Då ägarbytet är genomfört kan den nya innehavaren göra vad han vill med domänen
  3. Vi meddelar när överlåtelsen är gjord

Priset för en överlåtelse av en .se-domän är 500 kr ex moms, eller 625 inklusive moms. Faktura på detta skickas till den nya innehavaren.

Om du har en .nu-domän så gäller denna blankett:

http://www.nameisp.com/avtal/nu-overlatelse.pdf