På en Windows-dator gör man så här:

1. Öppna utforskaren
  2. Klicka på Lägg till en nätverksplats (finns under menyn Dator)
  3. Följ guiden: Välj en anpassad nätverksplats och klicka på Nästa
  4. Skriv in sökvägen som du fått av oss, tex https://storage.vildmarksdata.se/kund-ID/kundens-startmapp och klicka på Nästa
  5. Det kommer upp en inloggningsruta där du anger användarnamnet (vanligtvis en epost-adress typ namn@storage.kundensdoman) och dess lösenord
  6. Ange ett namn så att du förstår vilken mapp det är och klicka på Nästa
  7. Tata – klart och bara att tuta och köra :-)

Om vi vill ha den mappad som en enhet (tex mot Z: eller annan bokstav) gör du så här:
  1. Öppna utforskaren
  2. Klicka på Anslut nätverksenhet (finns under menyn Dator)
  3. Välj bokstav och skriv in sökvägen du fått av oss, kryssa även i båda rutorna (Återanslut... och Anslut med andra...)
  4. Logga in lika som i punkt 5 ovan