Skapa lösenordsskyddad mapp på servern

Om du vill skapa en mapp, en speciell area på din webbplats där bara vissa personer ska ha åtkomst kan du göra så här.

1. Logga in i kundzonen, välj din tjänst och sedan logga in i kontrollpanelen
  2. Se till att skapa en underkatalog via ftp eller via filhanteraren i kontrollpanelen
  3. Klicka på websites, välj din webbplats där du vill fixa lösenordsskyddet
  4. Se till så att alternativet "Enable Integrated Windows Authentication" inte är ikryssad.
  5. Klicka på fliken .htaccess
  6. klicka på knappen +htaccess
  7. Klicka på fältet bakom htaccess path dindomain.*** och bläddra ner i hiearkin till den mappen du vill skydda
  8. tryck på knappen update
  9. Dags att skapa en eller flera användare som ska komma åt din skyddade mapp! Klicka på "Show security options (.htpasswd)"
  10. Klicka på "Add user"
  11. Skriv in ett username och ett lösenord som måste vara minst 5 tecken och innehålla minst en siffra.
  12. Låt basic auth och Apache MD5 vara som det är
  13. Då ska vi koppla användaren till mappen, klicka på "Security options" bredvid mappens namn
  14. Skriv in i fältet för AuthName vad servern ska "säga" till användaren då denne ska logga in, tex logga in, eller mappens namn
  15. Kryssa i användaren du skapade tidigare som auktoriserad användare.
  16. Tryck update
  17. Ladda upp dina hemliga filer via ftp eller filhanteraren i kontrollpanelen
  18. Testa att det funkar
  19. Klart