SPF

SPF (Sender Policy Framework) är en metod för att förhindra at e-post skickas med förfalskade domännamn i avsändaradressen. Med förfalskad menas här att domänen visserligen existerar men att avsändaren använder någon annan adress än sin egen som avsändaradress.

Vi har skapat ett TXT-record som heter _spf.vildmarksdata.net som ni som kund kan använda i era egna SPF-records. Detta är samma sätt som t ex Google med flera gör (_spf.google.com).

Om ni endast skickar e-post via oss och ingen annan

Om ni endast använder våra tjänster (hemsida, epost och annat som kan skicka e-post) bör innehållet i ert SPF-record vara:

v=spf1 include:_spf.vildmarksdata.net ~all

Skapa alltså ett TXT-record utan något namn (för att gälla hela deras domän) med ovanstående innehåll.

Om ni skickar e-post via oss men även andra

Om ni har e-post hos, men andra tjänster i molnet, hos någon annan leverantör eller hos sig själv, så bör ni ha följande som en del i ert SPF-record:

include:_spf.vildmarksdata.net

För att enkelt skapa SPF-records använd detta:
https://xnode.org/page/SPF_Record_Creator

För att enkelt testa SPF-records använd dessa:
http://tools.bevhost.com/spf/
http://mxtoolbox.com/spf.aspx