Detta kan du läsa om i vår nya KB: https://intercom.help/vaia/sv/articles/5588081-skapa-en-ny-webbplats

En utvecklingswebb eller site skapar du mycket enkelt själv i kundzonen! Gör så här:

1. Logga in i kundzonen.
  2. Välj en av dina VAIA.Cloud tjänster under tjänster-> mina tjänster. Vi har gjort så att alla kunder som har VAIA.cloud kan bygga nya siter för utveckling.
  3. I vänstra menyn under sites, klicka på "create new site"
  4. På sidan som kommer fram så genereras ett färdigt unikt namn på din nya site
  5. Under settings, skriv in din e-postadress och site description (det är det namnet på siten som syns i menyn inom () i menyn under sites.
  6. Under Rubriken WEBAPP, ange om du vill kopiera en befintlig site (om du har en sitemall) eller om du vill skapa en ny (dvs inte kopiera befintlig site)
  7. Ange sedan vilken webbapplikation du vill köra, t.ex WordPress eller Joomla, i och med val av applikation föreslås en serverimage som passar ändamålet, samt hur mycket resurser din site kan tänkas behöva.
  8. Klicka på knappen Create New Site.
  9. Nu skapas din site i kundzonen och om du angett en epostadress under settings så kommer du få ett mail då siten är skapad.
  10. Gå sedan in på siten och aktivera den genom aktiveringsprocessen
  11. klart.