Verification of domain

ICANN kräver numera att ägarens e-postadress som publiceras på whois för gTLD-domäner skall verifieras. Det innebär att veriferingsmejl kan komma från verification@verify.domainname.systems med en klickbar länk för att verifiera e-postadressen. Konsekvensen att inte verifiera sin e-postadress kan innebära att domänen stängs ner. Verifiering krävs i regel bara en gång per e-postadress, oavsett hur många domäner man har.

Mer information kring ICANNs krav finner ni här ->https://www.icann.org/resources/pages/approved-with-specs-2013-09-17-en#whois-accuracy