Info nedan är sånt som skickas ut när en kund registrerat en domän hos oss, men det kan ju finnas fler tillfällen när man behöver förstå vad som är vad.

Allmän info i välkomstbrev vid registrering av domän

Vad roligt, nu är din domän registrerad!
Det innebär att vi ser till att den förnyas efter den period du valt att registera den och det är till Vildmarksdatas kundzon du vänder dig om du har några frågor rörande din domän.

Sen följer lite info om reg.datum, domännamnet, period, belopp mm som är unikt om den domän man registrerat

Du kan logga in i vår kundzon https://kundzon.vildmarksdata.se för att hantera din nya domän.

Då domänen registreras för första gången kopplas den till våra namnservrar. För att kunna skapa och fixa pekare måste du minst ha ett domänpaket. Har du det kan du logga in i din kontrollpanel för att fixa vidare med din domän. Har du inte något tjänstepaket kan du beställa det i kundzonen.

Du kan som sagt göra mycket, eller inget med din domän. En del registrerar en domän bara för att ha den i sitt namn, andra registrerar en domän för att aktivt använda den till exempelvis webb och e-post.

Här har vi lite tips på hur du kommer igång med din domän hos oss:

Hur får jag igång e-posten på min domän?
http://kundzon.vildmarksdata.se/knowledgebase/35/Administrera-epostkonton.html
http://kundzon.vildmarksdata.se/knowledgebase/36/Lagga-till-skapa-nytt-epostkonto.html

Hur kopplar jag en webbplats till min domän?
http://kundzon.vildmarksdata.se/knowledgebase/63/Hur-skapar-jag-en-till-webbplats-pa-mitt-befintliga-konto.html

Saknar du möjligheter att logga in i kontrollpanelen?
Om du inte har något webbhotellspaket kan du inte aktivera webb eller e-posttjänster utan att först ha beställt den.
Om du inte har någon e-post eller webtjänst hos oss idag, kan du enkelt beställa den via vår hemsida eller inloggad i kundzonen under rubriken tjänster!

Vad är DNS
Det man egentligen menar är DNS-zoner som pekas ut av namnservrarna. Här ställer man in var webb, mail etc ska "pekas" dvs var de ligger, tex till IP-adressen för någon av våra webbservrar, eller till namnet på vår mailserver.

Vad är webbhotell
Det är här själva filerna som utgör din webbsida lagras. Ofta använder man något slags CMS (Content Management System) för att hantera webbplatsen, några exempel är Wordpress och Joomla men det finns många fler. I vårt webbhotell har vi olika varianter och nivåer, det kan vara med eller utan epost, men även med eller utan vissa systemuppdateringar osv.