Hur kopplar jag in en till domän mot min webbplats

Hur gör man när man redan har en webbplats dit det pekar en eller flera domännamn och man vill lägga till ytterligare domän.

1. Logga in i kundzonen, gå till Mina tjänster och klicka sen på tjänsten/webbhotellspaketet där webbplatsen ligger
  2. I kontrollpanelsmenyn till vänster klickar du på Domäner
  3. Klicka på Add Domain-knappen och sen på Domain (om det inte är en subdomän som ska läggas till, då använder du Sub-domain)
  4. Skriv in "nya" domänen i rutan och kryssa i:
    1. Assign to existing Web Site och välj webbplats i dropdownlistan
    2. Enable DNS ska vara kryssad om DNS-zon här ska skapas
  5. Klicka på Add Domain-knappen
  6. Klart!

Om domänen redan finns upplagd i kontrollpanelen så kan man koppla den mot befintlig webbplats:
  1. I kontrollpanelen, under Web --> Web Sites klickar du på den webbplats där du vill koppla in domänen
  2. Klicka på knappen Add Web Site Pointer
  3. För varje domän du vill lägga till rekommenderar vi att du lägger till både www och "tom ruta" när du väljer domän i dropdownlistan
  4. Klart - nu är domänen knuten till din webbplats. OBS - om DNS inte ligger här måste du ändra A/www-pekarna till samma IP som din huvuddomäns pekare.