Direktinloggning till Kontrollpanelen

Ibland kan det vara bra att kunna logga in direkt i Kontrollpanelen för att administrera sitt konto. Ett sånt fall är om man har en webbyrå eller liknande som hjälper till med sjävla webbplatsen, men inte behöver komma åt alla andra tjänster man har. Så här gör du:
  1. Logga in i kundzonen
  2. Leta rätt på tjänsten, för webbhotellspaketet (ofta Privat/Företag/Guld/Silver)
  3. Klicka på raden för tjänsten
  4. Notera vilket Användarnamn som kontot har
  5. Till vänster, längst ned ser du nu Verktygsmenyn
  6. Klicka på Ändra lösenord
  7. Välj ett nytt lösenord genom att skriva in det två gånger och klicka sen på Spara ändringar
  8. Nu kan du lämna ut användarnamnet och lösenordet till tex en konsult eller kollega som behöver tillgång till kontrollpanelen: https://kontrollpanel.vildmarksdata.se/
  9. OBS - den som får logga in i kontrollpanelen kommer även åt att administrera allt som finns där så var försiktig med vem du delar ut info till!

Sen när jobbet är klart bör du byta lösenordet till Kontrollpanelen till något nytt.