Hur man städar bort sin epostdomän

Det finns tillfällen när man behöver "städa bort" sin gamla epostdomän, dvs konton, ev alias och själva "epostdomänen". Det kan vara om man byter till Office 365 eller annan epostleverantör. Det som är viktigt att göra så fort man fått igång de nya kontona och ev flyttat över gamla mail dit är att städa bort de gamla kontona.

Så här gör man i Vildmarksdatas Kontrollpanel, under rubriken POP/IMAP Emails:
  1. Ta bort alla konton under Accounts
  2. Ta bort alla alias under Alias
  3. Ta bort hela epostdomänen under Domains
  4. Klart!

Det som händer så länge man inte gjort alla dessa steg är att vår epostserver försöker "vara smart" och lägger in de mail som skickas via oss direkt på kontona här, utan att kolla om MX-pekarna visar att mailen egentligen ska någon annanstans.