Konfigurera Thunderbird för e-post

Uppdaterad 2016-02-01 med avsnitt om ändring av inställningar

Menyn ArkivNyttExisterande e-postkonto…

Om du inte ser någon menyrad utan har en liten ”hamburgare” (tre streck ovanpå varandra) ute till höger – klicka på hamburgaren välj Nytt meddelandeExisterande e-postkonto…

Nu ska ett nytt fönster öppna sig ”Lägg till nytt konto”

Fyll i Ditt namn, E-postadress och Lösenord

Klicka på Fortsätt

Thunderbird försöker nu konfigurera kontot automatiskt men vi avbryter genom att klicka på Manuell inställning

På raden Inkommande välj IMAP, fyll i mail.vildmarksdata.net som Serverns värdnamn, låt Port vara Auto, välj SSL/TLS. När du valde SSL/TLS ändrades Port till 993, eller hur?

Slutligen välj Krypterat lösenord

På raden Utgående gör samma ändringar med undantag för SMTP som inte går att ändra. Port ändras automatiskt till 465

Ändra sedan Användarnamn för Inkommande till din e-postadress, Utgående uppdateras automatiskt med samma användarnamn

Klicka på Klar

Ändringar serverinställningar för befintligt e-postkonto

Menyn Verktyg -> Kontoinställningar eller ”hamburgaren” -> Alternativ -> Kontoinställningar

Inställningar för inkommande e-post finns under respektive konto.

Inställningar för utgående e-post finns längre ner, välj ”Server för utgående e-post” för att se inställningarna.

Du kan även lägga till ett nytt konto i den här vyn, klicka på ”Kontoårgärder” som finns längst ner i detta fönster.

PS
Om du inte använder Thunderbird men blev nyfiken så finns det att ladda ner på getthunderbird.com. Gratis, öppen källkod och går att anpassa vansinnigt mycket!